This extensive renovation brought a fresh and new look to a 1960s two level house and allowed the owners to remain in a neighborhood they love. The living spaces were reconfigured to be more open, light-filled and connected. This was achieved by opening walls, adding windows, and connecting the living and dining areas with a vaulted ceiling. The kitchen was given a new layout and lined with white oak cabinets. The entry and master suite were redesigned to be more inviting, functional, and serene. An indoor-outdoor sunroom and a second level workshop was added to the garage. Finishes were refreshed throughout the house in a limited palette of white oak and black accents.

Location: Portland, Oregon

Project Team: Richard Brown AIA, Hope Telford, and Narges Shams

Interiors: Introspecs

Contractor: Hammer & Hand Construction

Photographer: Caleb Vandermeer Photography

 

 

 

 

 

© 2018 Richard Brown Architect, AIA     |      239 NW 13th Ave., Room 305, Portland, OR 97209     |     503.223.4957