Cedar Mills House

This 3,500 SF house sits on a sloping 2.5 acre site adjacent to a sensitive watershed and a well traveled county road. The living and private functions are organized into two structures, joined by the entry, circulation and utility spaces. Care was given to views, privacy, natural light and cross ventilation The exterior walls are stucco covered Rastra Blocks chosen for their stability and high thermal performance. Operable windows and trim are mahogany. The roof and fascia are clad in metal. The wood and stone floors have radiant heat.

 

New owners recently asked us to add a large family room and pool with a generous terrace. The design was to include tall walls for privacy and to buffer traffic sounds. The addition and terraces carry through the design intent and details of the original house.